Eko výlet

Dňa 19.10.2016 sa uskutočnila jedna z najkrajších akcií, na ktorých sa môžu naši žiaci zúčastniť - krúžkovanie vtáčikov. Ornitologický stacionár Drienovec, ako jediný na Slovensku poskytuje možnosť pre deti zúčastniť sa odchytu vtáčikov a ich krúžkovania. Máme šťastie, že tento stacionár sa nachádza na rozhraní Slovenského krasu a Košickej kotliny.

Vtáky krúžkované na stacionári, sú hlásené z mnohých európskych krajín, ale aj z Izraela, Jordánska, Saudskej Arábie a Ruska. Tohto roku žiaci tretieho a štvrtého ročníka mohli vidieť prácu ornitológov na výskume jesennej migrácie vtákov. Priemerne sa počas jesennej migrácie označí krúžkami 10 tisíc vtákov. Žiaci mohli naživo vidieť celý proces odchytávania vtáčikov, oboznámiť sa s rôznymi druhmi vtáčikov a rôznymi druhmi identifikačných krúžkov pri tejto práci. Tohto roku mohli vidieť penicu čiernohlavú, kolibkárika čipčavého, sýkorku belasú, drozda čierneho, orieška hnedého a pýtať sa na všetko, čo ich zaujímalo. Dozvedeli sa, ako sa môžu stať dobrovoľníkmi, ktorí pri tejto práci v prírode pomáhajú a čo všetko musia ornitológovia vedieť. Napriek nižším teplotám v októbri tohto roku, sme mali šťastie na pekné počasie bez dažďa a navštívili sme aj Drienovské kúpele, kde žiaci videli obrovskú lipu, pávov a počas vychádzky lesom sme pozorovali aj salamandru škvrnitú. Z jesennej prírody sme si priniesli palety rôznych prírodnín, ako dôkaz, aká je jeseň farebná.

banner

Zber papiera jar 2024

V jarnom zbere papiera boli najúspešnejšie 3.C, 6.B a 1.C, gratulujeme.
Za ochotu a pomoc ďakujeme im aj ostatným žiakom.
Kompletné výsledky zberu papiera na stiahnutie (XLSX).

Voľné pracovné miesto

Voľné pracovné miesta na pozíciu: 
  • učiteľ druhého stupňa (anglický jazyk) na zastupovanie počas materskej dovolenky od septembra 2024 do februára 2026

Viac informácií.

2% z dane

Viac informácii o darovaní 2% daní z príjmov nájdete ⇒ TU.

OZNAM O SÚŤAŽI

Súťažíme v jazykoch s
Pre viac informácií kliknite TU.

Európsky projekt

Dokument o európskom projekte ohľadom zlepšenia technického vybavenia odborných učební v našej škole je k nahliadnutiu tu.

Naše projekty