2017/2018

Celoskovenské kolo Jazykový kvet

banner
Dňa 1.6.2018 sa uskutočnilo celoslovenské kolo Jazykový kvet, v ktorom sa naša Kristína Juhásová umiestnila na 4.mieste. Bojovali sme aj o vyššie pozície, ale organizátori spojili prózu aj poéziu do jednej disciplíny.

Poznávací zájazd do Škótska

banner
Niektorí žiaci 7., 8., 9. ročnika sa v dňoch 8.6 až 15.6 zúčastnili poznávacieho zájazdu do Škótska, za účelom poznávanie krás tejto krajiny a zlepšenia sa v anglickom jazyku. Žiaci zažili množstvo zaujimavých zážitkov, navštívili veľa hradov a spoznali krásy Glasgova a Edinburgu. ​

Jaskyňa Zlá diera

banner
Dňa 1.6.2018 žiaci 5.ročníkov zdolali Lačňovský kaňon a spoznávali zákutia jaskyne Zlá diera. Počasie nám prialo a žiaci si sami pripravili pri ohníku aj vlastné občerstvenie. Deň detí sme oslávili v prírode aj opekaním sladkých marschmellov.

Okresné kolo v atletike

banner
Dňa 30.5.2018 sa uskutočnilo okresné kolo v atletike žiakov a žiačok okresu Košice IV.

Výchovný koncert s Robom Pappom

banner
Dňa 19.6.2018 sa na škole uskutočnil výchovný koncert s problematikou kyberšikanovania. Takmer hodinu trvajúci koncert známeho speváka Roba Pappa nabitý peknými pesničkami, dobrým spevom obohatený hovoreným slovom a osobnými skúsenosťami s problematikou kyberšikanovania samotného speváka, zanechal v žiakoch pocity, ktoré dokážu meniť životy.

ARTFARM – Ceruzkové múzeum

banner
Dňa 1.6. 2018 triedy 1.A a 2.A navštívili Tvorivý dom na vidieku ARTFARM – Ceruzkové múzeum v obci Drienovec. Po nádhernej obhliadke múzea sme si v tvorivých dielňach mali možnosť vyrobiť drobné darčeky.

Účelové cvičenie

banner
Dňa 10.5.2018 žiaci 5. a 6. ročníka absolvovali v lokalite rekreačnej oblasti Sídliska Nad Jazerom praktickú časť účelového cvičenia. Vyskúšali si pomocou šifrovacej hry svoje znalosti v orientácií na mape a v teréne. Najlepšie tímy boli odmenené aj sladkou odmenou.

Majstri v násobilke - výsledky 2. kola

banner
Naši štvrtáci majú za sebou 2. kolo matematickej súťaže.

Exkurzia do Osvienčimu

banner
Dňa 10.5.2018 sa 44 žiakov z 9. a 8. ročníka v rámci predmetu dejepis zúčastnilo exkurzie do najväčšieho vyhladzovacieho tábora z obdobia 2. svetovej vojny.

Vyrábame z odpadového materiálu

banner
Dňa 15.5.2018 sa na našej škole opäť uskutočnila aktivita školského parlamentu – „Vyrábame z odpadového materiálu“. Dvaja žiaci z každej triedy vyrobili aj v tomto školskom roku pekné dielka. Máte možnosť si pozrieť v prílohe obrázky. Žiakom ďakujeme za zodpovedný prístup k aktivite.

Didaktické hry 2018

banner
Dňa 10.05.2018 sa uskutočnili didaktické hry na prvom stupni a účelové cvičenie na druhom stupni. Prechádzku k jazeru doplnili stanovištia pri multifunkčných ihriskách.

Matematika hrou

banner
Žiaci 5.A a 5.C navštívili 17.4.2018 Steelpark. V dopoludňajších hodinách mali netradičnú hodinu matematiky a potom sa pokúšali riešiť hlavolamy. Niektorí boli úspešní, niektorí menej. Všetci sa príjemne zabavili.

Vlastivedná exkurzia v Nižnej Myšli

banner
Dňa 04.05.2018 boli tretiaci na vlastivednej exkurzii v Nižnej Myšli. V múzeu si prezreli archeologické artefakty a pravekú osadu Varhegy. Páčili sa im repliky domov z doby bronzovej.

Majstri v násobilke

banner
Opäť je tu súťaž Majstri v násobilke, ktorá preverí matematické zručnosti našich štvrtákov. Musia sa popasovať s množstvom príkladov na násobenie i delenie, počítať správne a pohotovo.

Jazykový kvet

banner
Dňa 7.3.2018 sa tri naše žiačky Kristína Juhásová, Marcela Rudňanská a Petra Stein z 9.B zúčastnili medzinárodnej súťaže Jazykový kvet v sekcii ruský jazyk poézia a próza, na ktorú sa pripravovali od novembra 2017.

Návšteva z Jakutska

banner
Na hodinu ruského jazyka 26.4.2018 k ôsmakom a k deviatakom zavítal lektor Anatolij z Jakutska zo Sibíri. Mladý človek, plný elánu rozprával o zvykoch a kultúre Ruska.

2. miesto v minivybíjanej

banner
Naši štvrtáci si vybojovali 2. miesto v minivybíjanej, ktorá sa uskutočnila na ZŠ M. Lechkého. Ďakujeme zúčastneným žiakom za reprezentáciu školy.

Celomestský metodický deň učiteľov dejepisu

banner
Dňa 26.4.2018 sa v Nižnej Myšli uskutočnil Celomestský metodický deň pre učiteľov dejepisu na tému: Nižná Myšľa - slovenské Mykény. Organizačne metodický deň zastrešil Magistrát mesta Košice, hosťujúcou školou bola ZŠ Družicová 4 v Košiciach v spolupráci s OÚ Nižná Myšľa.

ÚĽUV

banner
17.4.2018 sa žiaci 5.B triedy zúčastnili exkurzie v regionálnom centre remesiel ÚĽUV v Košiciach na Mäsiarskej 52. Žiaci sa oboznámili s tradičnou umeleckou výrobou a remeselnými technikami na Slovensku.

Dni Ukrajiny 2018 v Košiciach

banner
V dňoch 19.04.2018 - 26.04.2018 prebieha už 4. ročník Dní Ukrajiny 2018 v Košiciach. Výchovný koncert pre ZŠ CVČ Popradská predstavil program ukrajinského detského súboru Lienka. Naši tretiaci tak mali možnosť vidieť pestré choreografie moderného baletu.

Deň Zeme 2018

banner
22. apríla už tradične na celom svete oslavujeme Deň Zeme. Je to významný deň pre našu modrú planétu, pre každého človeka na nej žijúceho, aby sme si uvedomovali, že zemské zdroje nie sú nevyčerpateľné.

Školské kolo speváckej súťaže Slávik Slovenska

banner
Dňa 19.4.2018 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo speváckej súťaže Slávik Slovenska. Počas súťaže zazneli krásne ľudové piesne v podaní žiakov prvého stupňa ZŠ Družicová.

Výtvarná súťaž "Opice z našej police"

banner
Knižnica pre mládež mesta Košice a ZOO Košice vyhlásila výtvarnú súťaž na tému Opice z našej police. Výtvarné práce sa týkajú Dňa detí a naši žiaci sa aj do tejto súťaže zapojili.

Výtvarná súťaž „Priatelíme sa s Ruskom"

banner
Pri príležitosti 25. výročia nadviazania diplomatických vzťahov medzi Ruskou federáciou a Slovenskou republikou Veľvyslanectvo Ruskej federácie v Slovenskej republike a Medzinárodný dom umenia pre deti „Bibiana“ organizuje tematickú výtvarnú súťaž detskej kresby „Priatelíme sa s Ruskom". Výtvarné práce tretiakov a štvrtákov budú reprezentovať našu školu.

TALENT SHOW - MČ NAD JAZEROM

banner
Dňa 20.4.2018 sa v KS Jazero uskutočnil už 25. ročník talentovej súťaže, do ktorej sa zapojili aj žiaci našej školy. Nebáli sa konkurencie, ukázali svoj talent a popasovali sa so svojimi rovesníkmi.

Návšteva zo ZOO

banner
Dňa 11.4.2018 nám naša milá pani knihovníčka sprostredkovala milú návštevu zo zoologickej záhrady, chovateľa hadov p. Lenártha spolu s hadom pytónom kráľovským. Náš hosť nám porozprával o chove, živote, prejavoch správania sa tohto druhu. Naši prváčikovia prekvapili hosťa množstvom otázok, zážitkov.

Stone Soup - Kamenná polievka

banner
Žiaci zo 6.B : Timea Oravcová, Sebastián Slota a Róbert Tomašik si pod vedením pani učiteĺky Gabašovej nacvičili scénku v anglickom jazyku z rozprávky o kamennej polievke. Tento tradičný príbeh o skúpej žene a chytrom tulákovi bol predstavený na hodinách anglického jazyka v triedach 3. ročníka. Ďeťom sa príbeh páčil a netradičná hodina anglického jazyka ich zaujala.

Slávnostný zápis prvákov 2018

banner
V dňoch 6. a 7. apríla 2018 sa na našej škole uskutočnil slávnostný zápis prvákov. V priestoroch našej školy sme privítali našich mladších kamarátov zo škôlky, spolu so svojimi rodičmi a súrodencami.

Návšteva Centra environmentálnej výchovy v Kokšov-Bakši

banner
V rámci environmentálnej výchovy naši prváci a druháci navštívili v marci Centrum environmentálnej výchovy v Kokšov-Bakši. Počas celého dopoludnia mali možnosť  zábavnou formou pracovať v skupinách, ale aj jednotlivo.

Vynášanie a pálenie Moreny

banner
Aj tento rok sme si s príchodom jari v našom ŠKD s deťmi priblížili zvyky a tradície našich predkov. Teraz sme k nim pridali ďalšiu tradíciu - vynášanie a pálenie Moreny. S deťmi sme sa porozprávali o tom, čo Morena - bohyňa zimy a smrti predstavovala a čo symbolizovalo jej vynesenie a spálenie. Ako vynášanie, pálenie a utopenie Moreny vyzeralo si môžete pozrieť na fotografiách.

Deň otvorených dverí pre budúcich prváčikov

banner
Dňa 28.3.2018 sa v popoludňajších hodinách na našej škole uskutočnil Deň otvorených dverí pre našich budúcich prváčikov, ktorí si mohli v sprievode svojich rodičov, našich učiteľov a starších žiakov našej školy prezrieť priestory našej školy.

Návšteva MŠ Galaktická

banner
V mesiaci marec k nám zavítali naši kamaráti škôlkari, ktorí spolu so svojimi pani učiteľkami mali možnosť pridať sa k našim prvákom. Počas vyučovacej hodiny naši prváčikovia ukázali škôlkarom , čo všetko zvládli od začiatku školského roka.

Veľkonočné tvorivé dielne 2018

banner
Dňa 28.3.2018 sa v priestoroch našej školy uskutočnili už tradične Veľkonočné tvorivé dielne, na ktorých si naši žiaci mali možnosť vyrobiť nádherné veľkonočné ozdoby. Rodičia si v jedálni taktiež vyrobili peknú veľkonočnú dekoráciu.

Korčuľovanie na zimnom štadióne v Čani

banner
Naši starší žiaci a žiačky v marci navštívili zimný štadión v Čani. Nacvičili a zdokonalili svoje korčuliarske pohybové zručnosti. Aj keď sa vyskytli menšie pády, nikomu sa nič nestalo. Niektorí mali aj pekné šály.

Zábavné vyučovanie pravopisu

banner
Naši štvrtáci a tretiaci sa neboja vybraných slov. Dokázali, že aj vyučovanie pravopisu môže byť zábavné. Zhotovili zaujímavé projekty, prostredníctvom ktorých si upevnili pravopisné zručnosti.

Dni energií

banner
Žiaci 8.ročníka sa zapojili svojimi prácami do projektu SPŠE Dni energií. Úspešne reprezentovali našu školu. V každej možnej kategórii získali ocenenie.

Podujatie na tému „Kyberšikana“

banner
Deti o sebe často zverejňujú veľa osobných údajov, dávajú na internet svoje fotografie a videá, dovolia, aby ich niekto odfotil alebo natáčal na mobil, nechávajú kamarátov, aby im voľne vstupovali do profilu. Žiaci našej školy sa zúčastnili akcie na tému „Kyberšikana“.

1.kolo Minivybíjanej

banner
1.kolo Minivybíjanej majú naši štvrtáci za sebou. Zmiešané mužstvo dievčat a chlapcov bojovalo so ZŠ Belehradská 21 a ZŠ z Družstevnej pri Hornáde. Vyhrali a budú hrať o 1., 2. a 3. miesto. Držíme im palce.

Deti pomáhajú deťom

banner
Malá pomoc s dobrým úmyslom pomôcť aspoň troškou. Žiaci našej školy sa zapojili do zbierky plastových vrchnákov, aby mohli pomôcť dieťaťu, ktoré to potrebuje. Držíme palce a prajeme veľa zdravia !

Detský čin roka 2017

banner
Nikola Bazjuková, žiačka 8.B triedy, získala pod vedením p. učiteľky E. Tomášovej v celoslovenskom projekte Detský čin roka knižnú odmenu a ocenenie za nomináciu v kategórii: Pomoc rovesníkom. Tento projekt sa realizuje každoročne a je pod záštitou prezidenta SR Andreja Kisku a záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Matematický klokan 2018

banner
Dňa 19.3.2018 sa na našej škole organizovala súťaž Matematický klokan. Súťaž sa stáva každoročnou súčasťou matematických aktivít na našej škole. Žiaci si túto súťaž obľúbili, čomu nasvedčujú aj zvyšujúce sa počty zúčastnených žiakov oproti minulému roku.

Školské kolo v hre „DÁMA“

banner
V rámci školského parlamentu sa dňa 6. marca 2018 uskutočnilo školské kolo súťaže „DÁMA“, ide o strategickú doskovú hru. Každú triedu reprezentoval jeden zástupca. Žiaci odohrali medzi sebou niekoľko kôl  resp. partií danej hry. Spolu súťažilo 14 hráčov.

Fullova ruža 2018

banner
Žiaci na I. stupni sa zapojili do 15. ročníka celoslovenského projektu Fullova ruža 2018. Výtvarné práce na tému Keď prehovorí starý album (skupinový portrét) zhotovovali žiaci ŠKD a 3.A. Súťažiacim prácam držíme palce.

Lyžiarsky kurz 2018

banner
Na prelome mesiacov január a február absolvovali žiaci 7.ročníka lyžiarsky kurz v stredisku PoračPark. Žiaci si osvojili a zdokonalili základy lyžovania. V popoludňajších hodinách trávili čas v bazéne, telocvični, spoločenskej miestnosti alebo hraním bowlingu. Škoda len ,že nám neprialo počasie až do konca a jazdu na veľkom svahu si preto nevychutnali všetci.

Detské športové hry - Sme jeden tím

banner
V dňoch od 01.02. do 09.02.2018 Slovenský olympijský výbor realizuje Detské športové hry pod heslom Sme jeden tím. Tím tretiakov z našej školy sa tejto súťaže zúčastnil 07.02. 2018. Hlavným cieľom kampane bolo zviditeľniť slovenských olympionikov, podporiť olympijské posolstvo, šíriť olympizmus a pritiahnuť záujem širokej verejnosti o ZOH v juhokórejskom Pjongčangu.

Hour of Code

banner
Do celosvetovej aktivity „Hour of Code“ organizovanej spoločnosťou Microsoft sa zapojila aj naša škola. Kódovali všetci tretiaci, štvrtáci, 5.C, časť žiakov 6.C, 8.A, 8.B, 8.C, žiaci navštevujúci krúžok programovania a krúžok PC - trochu inak.

Svetový deň čítania

banner
Tentokrát padol svetový deň čítania na 1. február 2018. V tento deň bol aj školský karneval. Spojili sme zábavné s užitočným. Chvíľu sme sa zabávali, potom chvíľu čítali a zase sa zabávali. Do čítania sa zapojila celá 3.C trieda, niekoľkí žiaci zo 4.C a z ročníkov 2. stupňa ZŠ.

Karneval na I. stupni

banner
Dňa 01. 02. 2018 sa uskutočnil na I. stupni Karneval. V rámci jednotlivých tried sa nám predviedli a predstavili rôzne masky. Nasledovala zábava a tanec. Nechýbala tombola, každá cena našla svojho výhercu. V závere karnevalu bolo tradičné vyhodnotených vlastnoručne vyrobených masiek.

Prešovské divadlo

banner
Dňa 29.1. 2018 sa žiaci prvého stupňa zúčastnili činoherno-hudobného predstavenia v podaní profesionálnych hercov Divadla J. Záborského v Prešove s prvkami detského muzikálu ,,PSÍČKOVO alebo PES JE NAJLEPŠÍ PRIATEĽ ČLOVEKA: AJ MY JEHO"?

STOP fajčeniu

banner
Na našej škole pracuje rovesnícka skupina, ktorej členmi sú šikovní žiaci 8.B triedy. Pod vedením koordinátorky prevencie S. Schützovej si pripravili program pre žiakov I. stupňa, v ktorom poukazujú na škodlivosť fajčenia.

Tretiaci vyrobili projekty na témy Planéta, Vesmír a Slnečná sústava

banner
Návšteva planetária na Popradskej ulici sa našim tretiakom páčila. Nezaháľali a vyrobili svoje projekty na témy Planéta, Vesmír a Slnečná sústava. Projekty žiakov sú vystavené, môžete si ich pozrieť nielen na stránke školy.

Deti sa dočkali snehovej nádielky

banner
Konečne nám v tejto teplej zime napadol sneh a deti si mohli zašantiť na snehu, zguľovať sa, alebo si postaviť snehuliaka.

Tvorba projektov na vlastivede

banner
Aj napriek tomu, že sa žiakom 3.B zdá, že učivo z vlastivedy je pre ne náročné, neodrádza ich pri tvorbe projektov. Výroba projektov nielen v domácom prostredí má niečo do seba. Učíme sa komunikovať, spolupracovať,  rešpektovať jeden druhého, deliť sa o pomôcky a pomáhať si.

Plavecká štafeta

banner
V stredu 20.12.2017 sa na našej plavárni uskutočnila plavecká štafeta pre žiakov našej školy. Štafety sa zúčastnilo 102 žiakov druhého až ôsmeho ročníka. Spoločnými silami sme v čistom čase dvoch hodín odplávali v dvoch dráhach 10 300 metrov. Dúfame, že na budúci rok túto hranicu prekonáme.

1. miesto na okresnom kole v basketbale

banner
Naši žiaci vybojovali 1. miesto na okresnom kole a postúpili tak do krajského kola. Turnaj sa uskutočnil na ZŠ Gemerskej.

Vianočná nálada

banner
Vianočný čas sa nezadržateľne blíži a aj v našej triede 3.B si ho užívame a navzájom si ho spríjemňujeme tvorivou prácou.

Navšteva planetária na Popradskej ulici

banner
Žiaci tretieho ročníka 19.12.2017 navštívili planetárium na Popradskej ulici. Skupinová návšteva planetária dopadla na výbornú. Využili sme možnosť zatraktívniť žiakom školské učivo. Za milé prijatie a odborný výklad veľmi pekne ďakujeme.

Vianočná pošta zo ZŠ Družicovej 4

banner
Počas Vianoc myslíme na našich najbližších. Aj tento rok odštartovala Vianočná pošta zo ZŠ Družicovej 4. Žiacky parlament rozniesol pohľadnice do blízkeho okolia školy. Cieľom akcie bolo šíriť dobré posolstvá. Ďakujeme žiakom za zrealizovanie akcie.

Sklenený Centruško

banner
15. decembra 2017 sa v CVČ Domino uskutočnilo vyhlásenie výsledkov súťaže školských časopisov o „Skleneného Centruška". V konkurencii 19 škôl z Košíc sme získali pekné 3. miesto. Veľké poďakovanie patrí všetkým, ktorí sa zúčastnili pri jeho tvorbe. Ďakujeme.

Výtvarná súťaž Koláže rozprávajú

banner
Koláž je vyhranená výtvarná technika. V bežných výtvarných súťažiach je pomerne ojedinelou a ťažko porovnateľnou s ostatnými technikami. Ani v tomto školskom roku sme nevynechali už 14. ročník výtvarnej súťaže Koláže rozprávajú. Zúčastnili sa jej žiaci 3. ročníka. Téma Zelená.

Kukučka obyčajná – vták roka 2017

banner
Žiaci I. stupňa sa zapojili do výtvarnej súťaže, ktorú vyhlásila Slovenská ornitologická spoločnosť/BirdLife Slovensko na tému Kukučka obyčajná – vták roka 2017. Cieľom súťaže je priblížiť čo najširšiemu okruhu verejnosti kukučku obyčajnú, tak ako ju poznáme, jej životný priestor a ohrozenia. Pozrite si práce, ktoré nás reprezentujú.

Mikuláš na Základnej škole Družicová

banner
Dňa 6.12.2017 naše triedy na prvom stupni navštívil Mikuláš spolu s čertom. Poslušné detičky zaspievali, zarecitovali Mikulášovi pekné pesničky a básničky. Vyslúžili si chutné sladkosti. Aby naše detičky ostali stále také poslušné, čertík ich trochu postrašil. Ďakujeme za milú návštevu a tešíme sa o rok opäť.

Výtvarná súťaž Olympijský oheň v nás

banner
Pokračujeme vo výtvarných súťažiach. Toto sú práce žiakov s témou „Olympijský oheň v nás“, ktoré vytvorili žiaci I. stupňa. Prácami vyjadrujeme svoju podporu slovenským športovcom, členom slovenského olympijského tímu na XXIII. zimných olympijských hrách, ktoré sa uskutočnia v termíne od 9. do 25. februára 2018 v juhokórejskom Pjongčangu.

Šaliansky Maťko – II. kategória

banner
Tohto roku 6.12. 2017 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo v prednese slovenských povestí – Šalianský Maťko Jozefa Cígera Hronského. Zúčastnili sa ho žiaci štvrtého a piateho ročníka v II. kategórii.

Majstrovstvá okresu Košice IV v šachu

banner
Naši žiaci Matej Javnický z 9.B, Peter Zajac z 8.A, Marek Oravec z 8.B, Tadeáš Petraško z 5.A a Miroslav Zupko z 5.C sa 30.11.2017 zúčastnili majstrovstiev okresu Košice IV v šachu. M. Oravec získal 2.miesto a M.Javnický 3.miesto, čím postúpili na krajské majstrovstvá. Gratulujeme.

Výtvarná súťaž Najkrajší sen

banner
Aj tohto roku sa naše deti zúčastnili už 22. ročníka celokošickej výtvarnej súťaže Najkrajší sen. Z mnohých výtvarných prác zo všetkých škôl v Košiciach v II. kategórii získal náš žiak Daniel Valuška 1. miesto.
Blahoželáme.

iBOBOR 2017/2018

banner
Aj tento školský rok sa naša škola zapojila do celoslovenskej informatickej súťaže iBOBOR. Hlavným cieľom súťaže je podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie (IKT) u všetkých žiakov. Súťaž chce iniciovať v deťoch využívanie IKT, posmeliť ich v intenzívnejšom a kreatívnejšom používaní moderných technológií pri učení sa. Symbolom súťaže je usilovný, inteligentný a čulý bobor.

Výhra 2. miesta vo výtvarnej súťaži

banner
Potešila nás výhra. Žiak 3.B, Michal Haľko, sa umiestnil na 2. mieste (I. kategória: základné školy I. stupňa) vo výtvarnej súťaži „Ochranárik čísla tiesňového volania 112 a civilnej ochrany“. Srdečne gratulujeme a tešíme sa na ďalšie jeho práce.

Navšteva Miestneho úradu

banner
Dňa 22.11.2017 sa žiaci 3.B a 4.B vybrali na exkurziu do blízkeho okolia školy. Navštívili Miestny úrad, do ktorého vstúpili za sprievodu pani Henriety Frišmanovej. Svojimi otázkami potrápili hlasivky pani Janky Janotkovej. Žiakom sa návšteva úradu páčila a mnohí z nich by tam radi pracovali. Veľmi pekne ďakujeme za pozvanie a množstvo informácií.

Šalianský Maťko

banner
Aj tohto roku 22.11.2017 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo v prednese slovenských povestí – Šalianský Maťko Jozefa Cígera Hronského. Zúčastnili sa ho žiaci druhého a tretieho ročníka v 1. kategórii

Zober loptu, nie drogy

banner
Iste veľa z vás pozná preventívnu kampaň "Zober loptu, nie drogy". Aj deti z našej školy sa do nej každoročne zapájajú prostredníctvom hier a súťaží ktoré pre ne pripravujú pani vychovávateľky. A tento rok k loptám pribudlo aj netradičné náčinie - fúriky.

Šarkaniáda

banner
Ako sa stalo v našej škole už tradíciou, aj túto jeseň si naše deti vyrobili svojich šarkanov. Tak, ako každý rok čakali na vietor a tešili sa, že ich popreháňajú po dvore. A tak, ako sa posledné roky stalo zvykom, s vetrom prišlo aj mrholenie. To však nebránilo deťom šarkanov vytiahnuť von a poriadne si s nimi zabehať s vetrom opreteky.

Deň stromov

banner
Dávajú nám kyslík, sú domovom pre množstvo živočíchov, v horúčave nám poskytujú tieň, drevo na oheň, na výrobu nástrojov… Stromy sú jednoducho pre nás vzácnym darom. Deň stromov slávime po celom svete, aby sme si pripomenuli dôležitosť a význam stromov pre náš život. Pri tejto príležitosti žiaci druhých ročníkov vysádzali stromčeky na náš školský pozemok, kde budú rásť s našimi druhákmi.

Jesenné aranžovanie

banner
Dňa 10.11.2017 sa žiaci 9.B - Peter Baranič a Natália Kormošová zúčastnili na krajskom kole sútaže v jesennom aranžovaní, do ktorého postúpili po výhre v okresnom kole. N. Kormošova uspela aj v krajskom kole a obsadila 1. miesto. Jej práca najviac zaujala porotu a tá ocenila jej kreativitu aj vecnými cenami.

Prváčikovia navštívili knižnicu

banner
V mesiacoch október a november všetci prváčikovia navštívili knižnicu. Naša pani knihovníčka si pre nich pripravila zaujímavé podujatie spojené s pútavým čítaním, zábavou a súťažením. Prváčikovia mali možnosť zmerať si svoje sily. Po súťažení a zábave si požičali pekné knižky. Podujatie sa všetkým páčilo, našej pani knihovníčke veľmi pekne ďakujeme. Tešíme sa na ďalšie spoločné stretnutia

Športová jeseň

banner
V mesiacoch september a október sa žiaci zúčastnili viacerých športových aktivít. Začali sme sprievodným podujatím k MMM v Košiciach ATLETIKA HROU. Žiaci si v rôznych disciplínach zmerali sily so školami z celých Košíc. Vyskúšali si prekážkovú dráhu, hod plnou loptou, behanie cez rebrík atď.

Stolnotenisový turnaj

banner
3.11.2017 sa na našej škole uskutočnil tradičný stolnotenisový turnaj pre žiakov 6. až 9. ročníka. Chlapci a dievčatá súťažili v dvoch vekových kategóriách. Zlaté medaile si odniesli: Katarína Jarčušková, Lukáš Hegedüš, Anastázia Shramková a Lukáš Tomko.
6. a 7. 11.2017 nás najlepší zo starších žiakov reprezentovali na okresnom kole v stolnom tenise.

Cesta do nanosveta

banner
V rámci Týždňa vedy a techniky na Slovensku sa žiaci 8.A zúčastnili výstavy spojenej s prednáškou a realizovanými pokusmi. Zažili zaujímavú hodinu fyziky, kde sa dozvedeli v ktorých oblastiach každodenného života sa nanotechnológie využívajú. Výstava bola vo Výmenníku-Važecká.

Vyrábame z plodov jesene

banner
Dňa 7.11.2017 sa žiaci druhého stupňa zapojili do aktivity v rámci školského parlamentu na tému: „Jesenné aranžovanie“. Žiaci si priniesli rôzne druhy jesenných plodov, kôru a lístie. Práce sa žiakom podarili. Počas aktivity bola v učebni príjemná pracovná atmosféra. Triedy boli odmenené bodmi.

Jazz a čo bolo predtým

banner
Knižnica pre mládež pri ZŠ Družicová 4, pán Hrubovčák a učitelia hudobnej výchovy pripravili koncom septembra 2017 pre našich žiakov 6. a 7. ročníka krásne podujatie plné hudby a radosti. Pán Hrubovčák prednášal, hral, spieval a predvádzal hudobné nástroje. Žiaci sa dozvedeli o jazze, a o tom, čo bolo predtým.

Nižná Myšľa – slovenské Mykény

banner
Žiaci 6. ročníka sa dňa 26.10.2017 preniesli do praveku. To, čo sa naučili na hodinách dejepisu bolo zrazu tak blízko. Pozreli si múzeum a pravekú osadu Varhegy. Veľkému záujmu sa tešili repliky domov z doby bronzovej, ktoré si žiaci dôkladne prezreli z vonku i z vnútra. Počasie nám prialo a všetci sme sa vrátili domov príjemne unavení a obohatení o krásne zážitky.

Slávnostná imatrikulácia prváčikov

banner
Dňa 27.10.2017 prebehla na našej škole slávnostná imatrikulácia našich malých prváčikov. Pán riaditeľ ako kráľ nášho školského kráľovstva ich všetkých pasoval do prváckeho cechu. Napili sa nápoja múdrosti, aby boli múdri. Na líci mali nakreslené kriedou červené srdiečka, aby boli plní lásky. Svoj veľký prvácky sľub spečatili vlastným otlačkom prsta. Prajeme všetkým našim prváčikom veľa síl a odvahy pri zdolávaní každodenných školských prekážok.

Beseda s protidrogovou tematikou - PRAVDA o drogách

banner
Dňa 25.10.2017 sa žiaci 7. a 8. ročníka zúčastnili veľmi pútavej besedy s názvom PRAVDA O DROGÁCH. Žiaci sa počas prednášky dozvedeli veľmi veľa dôležitých informácií, čo všetko môžu drogy spôsobiť im samotným, priateľom, rodine. Prednášajúci p. Remper so žiakmi diskutoval o dopadoch drog nielen na zdravie, ale aj na emočnú stránku ľudskej osobnosti.

English one - netradičná hodina anglického jazyka

banner
V pondelok 23.10.2017 nás navštívila lektorka anglického jazyka a v triede 8.B viedla zaujímavú hodinu angličtiny. Naša škola je zapojená do národného projektu ENGLISH ONE a za našu aktivitu pri plnení úloh sme získali benefit - návštevu native speakera na škole. Rozličnými aktivitami sa hodina anglického jazyka premenila na veľmi zaujímavú a podnetnú.

Literárny festival so spisovateľkou Petrou Nagyovou Džerengovou

banner
Dňa 20.10.2017 sa na ZŠ Družicová uskutočnil literárny festival so spisovateľkou Petrou Nagyovou Džerengovou. Žiaci 2.A sa zúčastnili besedy s touto autorkou, ktorá nám predstavila svoje knižné tituly pre deti a porozprávala o svojom vydavateľstve VERBARIUM. Neskôr v školskej čitárni prebehla so spisovateľkou autogramiáda.

Výtvarné súťažné práce

banner
Aj v tomto školskom roku 2017/2018 sa zapájame do výtvarných súťaží. Odštartovali sme výtvarné práce na témy „Najkrajší sen“ a „Akú záchranársku techniku som videl zasahovať a s čím by som pomohol ja.“ Toto sú práce žiakov z I. stupňa, ktoré nás reprezentujú.

Jesenné variácie

banner
Pani Jeseň zavítala aj k nám. Je azda najfarebnejším ročným obdobím okrem hmlistých rán a chladných nocí. Jeseň prináša celú paletu farieb v prírode a priestor pre realizáciu umelca, ktorý sa skrýva vo vnútri mnohých z nás. Pozrite si výrobky, ktoré vytvorili žiaci spolu s rodičmi na I. stupni.

Tekviciáda 2017

banner
V utorok 17.10.2017 sa konala súťaž v aranžovaní tekvíc. Aktivita bola vyhlásená školským parlamentom. Triedy 5. – 9. ročníka získali prvé body do hodnotenia o najlepšiu triedu v školskom roku 2017/2018. Výsledok práce našich žiakov si môžete pozrieť vo vestibule školy.

Deň na kolieskach

banner
Rok sa zišiel s rokom a v našom Školskom klube detí sme pripravili ďalší Deň na kolieskach v rámci Európskeho týždňa mobility. Rovnako ako po minulé roky sa deti do tohto dňa zapojili na kolobežkách alebo korčuliach.

Deň otvorených dverí Ústavného súdu SR

banner
Kancelária Ústavného súdu Slovenskej republiky organizovala dňa 29. septembra 2017 „Deň otvorených dverí Ústavného súdu Slovenskej republiky“.
Žiakom 8. a 9. ročníka našej školy tak priblížila nielen svoje reprezentatívne priestory, nádvorie, ale hlavne  postavenie, právomoci a rozhodovaciu činnosť Ústavného súdu Slovenskej republiky.

Turistický výlet do Vysokých tatier

banner
V septembri sa žiaci 9. ročníka zúčastnili turistického výletu do Vysokých tatier. Cieľom turistického pochodu bola Chata pri Zelenom plese. Tí zdatnejší navštívili aj Biele pleso. Počasie nám prialo.

Svetový deň mlieka

banner
Zdravá výživa je dôležitou súčasťou našej školy. Na I. stupni sme si pripomenuli Svetový deň mlieka na školách bielymi tričkami. Žiaci a učitelia ladili s farbou mlieka. Odznela rozhlasová relácia, prváci vyfarbovali kravičky a ochutnávali mliečne výrobky, tretiaci si pozreli prezentáciu Cesta mlieka a vypracovali kvíz o mlieku. Žiaci 3.B z prázdnych fliaš od mlieka zhotovovali škriatkov.

Výstup na Mierovú horu

banner
Dňa 15.9.2017 sa žiaci 8.B triedy pod vedením p. učiteľky Schützovej zúčastnili výstupu na Mierovú horu. Súčasťou akcie bol aj beh našich žiakov spolu s medzinárodnými mierovými bežcami.

Jabĺčkový deň

banner
Dňa 20.09.2017 sme na I. stupni zrealizovali žiakmi obľúbený Jabĺčkový deň. Jabĺk bolo neúrekom. Prváci vyfarbovali a kreslili jabĺčka, druháci sa pasovali s pracovnými listami na tému Jablká a vitamíny. Vďaka mamičkám mohli žiaci ochutnať jablkové mafiny a rôzne koláče. Po triedach sa šírila vôňa škorice a cukru.

Šprintérsko – skokanský dvojboj ZŠ

banner
Dňa 5.9.2017 sme sa zúčastnili na súťaži Šprintérsko – skokanský dvojboj ZŠ. Súťaže prebiehali na skokanskej rampe na Hlavnej ulici a na šprintérskej rovinke na Alžbetinej ulici. Ambasádorky súťaže boli sympatické atlétky a ambiciózne športovkyne Danka a Janka Velďákové. Súťažili žiaci druhých až siedmich ročníkov.

Didaktické hry

banner
Dňa 06.09.2017 sa na prvom stupni uskutočnili didaktické hry. Po opustení školy sa triedy dostavili na rôzne stanovištia, kde sa žiaci mohli zahrať. Niektorých žiakov túra aj zmohla.

Otvorenie šk. roka 2017/2018

banner
A je to tu! Slávnostne sme otvorili školský rok 2017/2018 a prvý školský deň máme úspešne za sebou. Prajeme naším prváčikom veľa chuti do učenia, veľa úspechov a nezabudnuteľných dní v školských laviciach.

Majstri v násobilke FINÁLE

banner
Matematická súťaž našich štvrtákov pozná svojho víťaza. Stal sa ním žiak 4.A triedy Tomáš Daňo, ktorý prevzal putovný pohár majstrov z rúk minuloročnej víťazky Dominiky Bendikovej. Na druhom mieste sa umiestnil Peter Herman zo 4.B a tretie miesto obsadila Elena Pavlinská zo 4.C.

Zber papiera jar 2024

V jarnom zbere papiera boli najúspešnejšie 3.C, 6.B a 1.C, gratulujeme.
Za ochotu a pomoc ďakujeme im aj ostatným žiakom.
Kompletné výsledky zberu papiera na stiahnutie (XLSX).

Voľné pracovné miesto

Voľné pracovné miesta na pozíciu: 
  • učiteľ druhého stupňa (anglický jazyk) na zastupovanie počas materskej dovolenky od septembra 2024 do februára 2026

Viac informácií.

2% z dane

Viac informácii o darovaní 2% daní z príjmov nájdete ⇒ TU.

OZNAM O SÚŤAŽI

Súťažíme v jazykoch s
Pre viac informácií kliknite TU.

Európsky projekt

Dokument o európskom projekte ohľadom zlepšenia technického vybavenia odborných učební v našej škole je k nahliadnutiu tu.

Naše projekty