Deň Európy 2022

Po dvoch rokoch pandémie sa Deň Európy opäť vrátil do Košíc naživo a v novom formáte.
Aj my sme boli jeho súčasťou. Žiaci 9.B a 9.C sa zúčastnili aktivít spojených s týmto dňom v kine Úsmev.

Hlavným sloganom tohtoročného podujatia bolo „Tvoríme budúcnosť spoločne“. Rok 2022 je taktiež Európskym rokom mládeže, preto sa tohtoročný program prihováral v prvom rade mladým ľuďom, ktorí sú hlavným stavebným kameňom našej spoločnej európskej budúcnosti.

Program prebiehal pod moderátorskou taktovkou Janka Gorduliča. Pre študentov pripravili prednášku  Q&A so slovenským fact-checkerom a novinárom Róbertom Barcom z agentúry AFP, ktorý priniesol tému Fact-checking na sociálnych sieťach v praxi.
Prednáška hosťom predstavila, ako rozpoznávať na sociálnych sieťach relevantné zdroje informácií a kritickým myslením sa pozerať na dáta, ktoré mladí ľudia v online priestore každodenne konzumujú vo veľkom objeme.

Súčasťou programu bola taktiež diskusia s inšpiratívnymi hosťami na tému dôležitosti angažovania mladých ľudí v komunitách a spoločenských otázkach. Hosťami diskusie boli Marek Mach, mladí aktivista a zakladateľ Mladí, o.z., Zuzana Hozlárová, občianska delegátka, ktorá zastupuje Slovensko v rámci Konferencie o budúcnosti Európy a poslanec Európskeho parlamentu Ivan Štefanec.

V Európskej dedinke sa mohli žiaci dozvedieť zaujímavé informácie o aktivitách Európskeho parlamentu a ďalších organizácií. Pripravené boli rôzne súťaže a

Zber papiera jar 2024

V jarnom zbere papiera boli najúspešnejšie 3.C, 6.B a 1.C, gratulujeme.
Za ochotu a pomoc ďakujeme im aj ostatným žiakom.
Kompletné výsledky zberu papiera na stiahnutie (XLSX).

Voľné pracovné miesto

Voľné pracovné miesta na pozíciu: 
  • učiteľ druhého stupňa (anglický jazyk) na zastupovanie počas materskej dovolenky od septembra 2024 do februára 2026

Viac informácií.

2% z dane

Viac informácii o darovaní 2% daní z príjmov nájdete ⇒ TU.

OZNAM O SÚŤAŽI

Súťažíme v jazykoch s
Pre viac informácií kliknite TU.

Európsky projekt

Dokument o európskom projekte ohľadom zlepšenia technického vybavenia odborných učební v našej škole je k nahliadnutiu tu.

Naše projekty