Škola v prírode v Drienici

Pre žiakov štvrtého ročníka sme v tomto školskom roku pripravili školu v prírode. Konala sa v dňoch od 05.06. do 09.06.2023 v rekreačnej oblasti Drienica. Hotel Javorna nám poskytol kvalitné ubytovanie, stravu, multifunkčné ihrisko, krytý bazén, altánok a krásne spoločenské miestnosti.

Program nám spestrili záchranári, ktorí nám po prednáške vytvorili stanovištia. Žiaci si mohli prakticky na figurínach vyskúšať ako poskytnúť prvú pomoc. Ďalším obohatením pre nás bolo zážitkové vyučovanie s názvom Lesná pedagogika. Žiaci si precvičili názvy stromov, živočíchov, zbierali pečiatky listov, ovoniavali rôzne prírodné vône a pozorovali stopy zvierat v piesku. Mali sme aj hudobný program. Multiinštrumentalista Stanislav Gaľa nám predstavil slovenské ľudové hudobné nástroje a upútal nás svojou hrou a spevom. Žiaci plávali v krytom bazéne, hrali futbal a rôzne športové hry. Vypracovali sme si denníčky, plagáty o našich činnostiach a vyrobili sme si originálne tričká. Na diskotéke sme si zatancovali belgický tanec a štvorylku. Objednali sme si pizzu a mali sme aj opekačku. Cestou domov sme sa zastavili v meste Sabinov. Žiaci tam absolvovali krátku prednášku v Informačnom centre. Zakúpili sme si suveníry a pohľadnice. Žiakom sa v škole v prírode veľmi páčilo a domov odchádzali plní zážitkov. 

Zber papiera jar 2024

V jarnom zbere papiera boli najúspešnejšie 3.C, 6.B a 1.C, gratulujeme.
Za ochotu a pomoc ďakujeme im aj ostatným žiakom.
Kompletné výsledky zberu papiera na stiahnutie (XLSX).

Voľné pracovné miesto

Voľné pracovné miesta na pozíciu: 
  • učiteľ druhého stupňa (anglický jazyk) na zastupovanie počas materskej dovolenky od septembra 2024 do februára 2026

Viac informácií.

2% z dane

Viac informácii o darovaní 2% daní z príjmov nájdete ⇒ TU.

OZNAM O SÚŤAŽI

Súťažíme v jazykoch s
Pre viac informácií kliknite TU.

Európsky projekt

Dokument o európskom projekte ohľadom zlepšenia technického vybavenia odborných učební v našej škole je k nahliadnutiu tu.

Naše projekty