Skutočné priateľstvo dokáže prekonať všetky prekážky

Túto myšlienku si odniesli žiaci z 8. B.C triedy, ktorí mali možnosť v Historickej budove Národného divadla Janka Borodáča v Košiciach vzhliadnuť tanečné predstavenie baletu Čarodejník z krajiny OZ. V košickom divadle ju naštudoval významný režisér a choreograf Giorgo Madia, rodák z Milána, ktorý debutoval ako baletný sólista v rodnom meste v slávnej La Scale.

Neskôr pôsobil vo významných baletných súboroch a ako sólista Parížskej opery dokonca absolvoval svetové turné. Za svoje baletné diela dostal významné ocenenia.

Ide o zaujímavo spracovaný známy príbeh, v ktorom sa na javisku prepájajú staré dobré rozprávky s dnešným moderným svetom.

Detská kniha The Wonderful Wizard Of Oz sa v Amerike objavila pred 119 rokmi a jej autorom je L. Frank Baum. Príbeh o ceste Dorotky a jej troch netradičných priateľov: plechového drevorubača, strašiaka Strachopuda a leva Bojka k čarodejníkovi, je nielen klasikou svetovej literatúry, ale aj námetom mnohých divadelných a filmových spracovaní.

Hudobným podkladom pre baletnú rozprávku sa stali skladby ruského skladateľa Dmitrija Šostakoviča, kostýmy do predstavenia navrhol Giorgo Madia spolu s významným kostýmovým výtvarníkom Brunom Schwengelom, žijúcom v Salzburgu.
Ďakujeme vedeniu našej školy, že nám umožnilo v poslednom možnom júnovom termíne určenom pre školy byť súčasťou skvelého umeleckého zážitku.
 
Milí spolužiaci, pozývame Vás do divadla spolu s rodičmi. Reprízy tohoto diela budú ešte v programe v popoludňajších hodinách.
(fotografie-Michal Haľko)

Zber papiera jar 2024

V jarnom zbere papiera boli najúspešnejšie 3.C, 6.B a 1.C, gratulujeme.
Za ochotu a pomoc ďakujeme im aj ostatným žiakom.
Kompletné výsledky zberu papiera na stiahnutie (XLSX).

Voľné pracovné miesto

Voľné pracovné miesta na pozíciu: 
  • učiteľ druhého stupňa (anglický jazyk) na zastupovanie počas materskej dovolenky od septembra 2024 do februára 2026

Viac informácií.

2% z dane

Viac informácii o darovaní 2% daní z príjmov nájdete ⇒ TU.

OZNAM O SÚŤAŽI

Súťažíme v jazykoch s
Pre viac informácií kliknite TU.

Európsky projekt

Dokument o európskom projekte ohľadom zlepšenia technického vybavenia odborných učební v našej škole je k nahliadnutiu tu.

Naše projekty