Deviataci v múzeu obetí komunizmu

Dňa 23.2.2024 sme sa vybrali s 9.B a 9.C triedou do Múzea obetí komunizmu na Moyzesovej ul. a do bývalej krajskej väznice ŠtB na Pribinovej ul. v Košiciach.

V múzeu obetí komunizmu sme absolvovali zaujímavú komentovanú prehliadku, kde žiaci aj vďaka video-príbehom si mohli vypočuť skúsenosti perzekvovaných ľudí z obdobia komunizmu na Slovensku. Videli sme Mapu obetí komunizmu a Knižnicu samizdatu a exilovej literatúry R. Fibyho, v ktorej sme sa dozvedeli, akými kreatívnymi spôsobmi šírili ľudia informácie počas cenzúry.

Potom sme sa presunuli do budovy súčasnej Štátnej vedeckej knižnice v Košiciach na Pribinovej 1 , kde sme si prezreli expozíciu, ktorá sa venuje bývalej krajskej väznici ŠtB. Žiakom v nej priblížili tvrdé praktiky vypočúvania a hrubého porušovania ľudských práv politických väzňov počas komunizmu. Ukázali nám aj 3D model budovy väznice a zachovanú celu, v ktorej sme na chvíľku mohli vniknúť do myšlienok a pocitov väznených ľudí.

Veľmi zaujímavé a netradičné múzeum, ktoré sa oplatilo navštíviť.
Stránka: 1 2 

Zber papiera jar 2024

V jarnom zbere papiera boli najúspešnejšie 3.C, 6.B a 1.C, gratulujeme.
Za ochotu a pomoc ďakujeme im aj ostatným žiakom.
Kompletné výsledky zberu papiera na stiahnutie (XLSX).

Voľné pracovné miesto

Voľné pracovné miesta na pozíciu: 
  • učiteľ druhého stupňa (anglický jazyk) na zastupovanie počas materskej dovolenky od septembra 2024 do februára 2026

Viac informácií.

2% z dane

Viac informácii o darovaní 2% daní z príjmov nájdete ⇒ TU.

OZNAM O SÚŤAŽI

Súťažíme v jazykoch s
Pre viac informácií kliknite TU.

Európsky projekt

Dokument o európskom projekte ohľadom zlepšenia technického vybavenia odborných učební v našej škole je k nahliadnutiu tu.

Naše projekty