Medzinárodný deň mlieka 2024

Medzinárodný deň mlieka sa na celom svete každoročne oslavuje tretí májový utorok. Tento rok pripadol tento deň na utorok 21. mája 2024.

Význam mlieka a mliečnych výrobkov pre zdravú výživu ľudí opakovane potvrdzujú odborníci na výživu po celom svete, pričom vyzdvihujú mlieko ako jednu z najkomplexnejších potravín z hľadiska výživovej hodnoty. Svojím zložením je mlieko nenahraditeľným pre zdravú výživu, je to potravina s najširším účinným spektrom. Hlavné zložky – bielkoviny, tuk, mliečny cukor, minerálne látky a tiež esenciálne nutričné látky, vitamíny a iné dôležité látky – robia z mlieka komplexnú vyváženú potravinu pre všetky vekové i zdravotné kategórie ľudí.
S rozvíjaním a upevňovaním si kladného postoja k mlieku a k mliečnym výrobkom žiaci na I. stupni vystrihovaním, vyfarbovaním a naliepaním tvorili plagáty s mliečnymi potravinami, riešili zábavné úlohy.
Všetci ale iste vieme, že keď sa dobre nasýtime, lepšie sa nám rozmýšľa. Ani v dnešný mliečny deň tomu nebolo inak. Panie kuchárky pripravili chutné tvarohové rezance a pohár mlieka pre každého žiaka našej školy.

Zber papiera jar 2024

V jarnom zbere papiera boli najúspešnejšie 3.C, 6.B a 1.C, gratulujeme.
Za ochotu a pomoc ďakujeme im aj ostatným žiakom.
Kompletné výsledky zberu papiera na stiahnutie (XLSX).

Voľné pracovné miesto

Voľné pracovné miesta na pozíciu: 
  • učiteľ druhého stupňa (anglický jazyk) na zastupovanie počas materskej dovolenky od septembra 2024 do februára 2026

Viac informácií.

2% z dane

Viac informácii o darovaní 2% daní z príjmov nájdete ⇒ TU.

OZNAM O SÚŤAŽI

Súťažíme v jazykoch s
Pre viac informácií kliknite TU.

Európsky projekt

Dokument o európskom projekte ohľadom zlepšenia technického vybavenia odborných učební v našej škole je k nahliadnutiu tu.

Naše projekty